Καταδίωξη στον ΒΟΑΚ – Ζωοκλέφτες άφησαν το αγροτικό με τα πρόβατα και άρχισαν να τρέχουν στα χωράφια

Καταδίωξη στον ΒΟΑΚ, και μάλιστα με πυροβολισμούς, εξελίχθηκε, τα ξημερώματα, για υπόθεση μεγάλης ζωοκλοπής καθώς και κλοπή αγροτικού οχήματος.

Αγροτικό όχημα, κλεμμένο όπως διαπιστώθηκε από την περιοχή των Μεσαμπελιών στο Ηράκλειο, με φορτωμένα στην καρότσα 144 πρόβατα που κλάπηκαν από την Κόξαρη και τους ζωοκλέφτες να επιβαίνουν στο όχημα, βρέθηκε “μπροστά” σε περιπολικό της Τροχαίας ΒΟΑΚ, που διενεργούσε τροχονομικούς ελέγχους, επί της Εθνικής Οδού στο ύψος του Καρτερού, περίπου στη 01.00 τα ξημερώματα.

Οι ζωοκλέφτες, βλέποντας από μακριά το περιπολικό, θέλησαν να το αποφύγουν προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η πράξη τους και άλλαξαν κατεύθυνση μπαίνοντας σε παράλληλο δρόμο.

Ωστόσο στην περιοχή κινούνταν και περιπολικό της Άμεσης Δράσης που διαπίστωσε τις ύποπτες κινήσεις του αγροτικού και ξεκίνησε καταδίωξη.

Οι ζωοκλέφτες εγκατέλειψαν το αγροτικό όχημα με τα πρόβατα και άρχισαν να τρέχουν στα χωράφια, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν.

Μάλιστα οι ζωοκλέφτες άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Το πυκνό σκοτάδι και η βλάστηση στα χωράφια, τελικά, ευνόησαν τους άγνωστους άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τουλάχιστον δύο άτομα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον κάτοχο των ζώων, ο οποίος μάλιστα δεν είχε προλάβει να αντιληφθεί τη ζωοκλοπή!