Καφετέρια λειτουργούσε με μουσική – Βαρύ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη

(Φωτογραφία Αρχείου)

Για το θέμα της μουσικής έκανε ειδική αναφορά την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς


Πρόστιμο 1.000 ευρώ “έπεσε” σε ιδιοκτήτη καφετερίας στο Ρέθυμνο καθώς δεν φάνηκε να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα , στη διάρκεια του προβλεπόμενου ελέγχου από την αστυνομία, η καφετερία λειτουργούσε με μουσική, γεγονός που δεν επιτρέπεται ενώ και χθες ειδική αναφορά για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης έκανε ο Νικος Χαρδαλιάς.

Επίσης εκτός από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, πρόστιμο βεβαιώθηκε και στον εργαζόμενο της επιχείρησης που δεν φορούσε μάσκα.

Ν. Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση

Για τις συζητήσεις σχετικά με την λειτουργία της μουσικής στα καταστήματα εστίασης τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση που έκανε λόγο “για αντάρτικο” επιχειρηματιών της εστίασης στο θέμα αυτό.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επικίνδυνες «λογικές αντάρτικου» στο θέμα της μουσικής την στιγμή που όπως είπε, η πορεία της πανδημίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά ταυτόχρονα και σε μία κρίσιμη καμπή.

«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό σημείο, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι να χαλαρώσουμε , να βρεθούμε με τους οικείους μας, με τους φίλους μας, να ακούσουμε μουσική να χορέψουμε. Βήμα- βήμα. Δεν μπορούμε να συζητάμε λογικές αντάρτικου την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει κάνει τεράστιες θυσίες, έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα. Υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμοστούν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ενώ προσέθεσε ότι αν θεωρούν κάποιοι ότι «μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα πρέπει να τινάξουν στον αέρα όλη τη στρατηγική» που έχει ακολουθηθεί «αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».