ΚΕΠ: Ανοίγουν 120 προσλήψεις μετά από 12 χρόνια (κατανομή θέσεων+μοριοδότηση εμπειρίας)

Έπειτα από 12 χρόνια… ανομβρίας προσλήψεων, η κυβέρνηση ενέκρινε περίπου 120 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε ΚΕΠ, με την σχετική προκήρυξη να διαμορφώνεται από το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη λάβει στα χέρια την σχετική απόφαση.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε σχετικά προσφάτως ότι αποτελεί «σταθερή προτεραιότητά» της κυβέρνησης και του υπουργείου η συνεχής αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΕΠ. «Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε στην πρόσληψη, μετά από πολλά χρόνια, 120 μονίμων υπαλλήλων στα ΚΕΠ, καθώς και στην αναβάθμιση και επέκταση της ψηφιακής τους λειτουργίας, προκειμένου να παρέχουν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Οι θέσεις που πρόκειται να «ανοίξουν» στα ΚΕΠ κατανέμονται -κατά προσέγγιση οι αριθμοί- σε:

  • 60 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
  • 30 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, και
  • 30 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις ισχύουσες εκτιμήσεις, πρόκειται να εκδοθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση που θα περιγράφεται αναλυτικά στην προκήρυξη, αλλά εκτός του βαθμού του εκάστοτε πτυχίου θα μοριοδοτηθεί και η εργασιακή εμπειρία με «μπόνους» 7 μόρια ανά μήνα. Πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioiki.gr, το χρονικό περιθώριο για το οποίο θα μπορεί να «μετρήσει» ένας υποψήφιος προηγούμενη εμπειρία, θα είναι οι 84 μήνες – δηλαδή εάν μπορεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ένα υποψήφιος με εμπειρία θα έχει αυτομάτως 588 μόρια.

Ξεχωριστά θα χορηγούνται μόρια για τη γνώση χειρισμού υπολογιστή και προγραμμάτων, ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά ή δεύτεροι τίτλοι σπουδών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι επιτυχόντες πρόκειται να εκπαιδευτούν στο αντικείμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ.