Κλείνει σχολεία στην Κρήτη η κακοκαιρία

Τι λένε οι Δήμαρχοι των περιοχών που αναμένεται να πληγούν περισσότερο

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις έντονες χιονοπτώσεις, που αναμένεται να φτάσουν και σε παράκτιες περιοχές, “χτυπά” ήδη την Κρήτη.

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας-πυκνής χιονόπτωσης με χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχει τις τελευταίες ώρες, και πλήττει την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ανακοίνωσε ότι : “Σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου η απόφαση για το κλείσιμο τους ή όχι, θα ληφθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης 08/01 ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο δήμο. Για την σχετική απόφαση θα ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων καθώς και το ΚΤΕΛ που εκτελεί την μεταφορά των μαθητών καθώς και τα μέσα ενημέρωσης”.

Επίσης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης γνωστοποίησε πως “απόφαση για τα σχολεία θα βγει το πρωί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τότε”.

Απόφαση για τα σχολεία του δήμου Ανωγείων αναμένεται να ληφθεί ίσως και απόψε, καθώς υπάρχει χιονόπτωση και η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Το απόγευμα σε Ανώγεια Γαράζο και μικρά χωριά του ορεινού Ψηλορείτη υπήρξε διακοπή του ρεύματος η οποία όμως αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ.

Κλείνει σχολεία στην Κρήτη η κακοκαιρία