Κλείνει το Δημοτικό σχολείο μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου


Κλειστό για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει το Δημοτικό σχολείο Βουτών μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του σχολείου. Όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος γονέων το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Γονέων ζήτησε να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα, όμως το σχολείο λειτούργησε κανονικά Δευτέρα και Τρίτη.

Η Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη».