Κλειστό τη Δευτέρα λόγω καιρού το Φαράγγι της Σαμαριάς και δυο ακόμα φαράγγια

φωτό αρχείου

Κλειστό θα είναι αύριο για το κοινό το Φαράγγι της Σαμαριάς, της Αγίας Ειρήνης και της Ίμπρου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην ΠΕ Χανίων γεγονός που ενεργοποιεί την απόφαση που ελήφθη στις 3 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, για την απαγόρευση κυκλοφορίας υπό προϋποθέσεις σε φαράγγια του ν.Χανίων

Αναλυτικά η Απόφαση

«Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση, σε περιαστικά ή μη δάση, σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) για τις ημέρες εκείνες που ο «χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω.

Ιδιαίτερα απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω περιοχές του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς:

1. Φαράγγι της Σαμαριάς
2. Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
3. Φαράγγι Ίμπρου

Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.