Κλειστό το Δικταίον Άντρον χωρίς καμία ενημέρωση

Σήμερα, Δευτέρα ,15 Ιουνίου, επρόκειτο να επαναλειτουργήσει ,όπως και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, ο αρχαιολογικός χώρος Οροπεδίου Λασιθίου, το Δικταίον Άντρον, στο Ψυχρό όμως δεν άνοιξε. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου – Λασιθίου: 

Προς έκπληξη όλων ,όμως, και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση , το Δικταίον Άντρον σήμερα δεν άνοιξε! Οι επίσημοι και αρμόδιοι  φορείς δεν προέβησαν σε καμία ενημέρωση για αυτή την απόφαση, και φυσικά δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις ,όπως αρμόζει.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα, τη στιγμή που σύσσωμος ο τουριστικός τομέας του Οροπεδίου Λασιθίου ήταν επί ποδός να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, το Δικταίον Άντρον αποφασίστηκε να μην ‘’κόψει’’ σήμερα κορδέλα.

Γιατί δόθηκε η οδηγία να μην ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος μόλις λίγες ώρες πριν ξημερώσει η 15η Ιουνίου; Γιατί σήμερα το ‘’Δικταίον Άντρον’’ είναι ανενεργό ;

Ήδη, από χθες το βράδυ,  έχουν κινηθεί οι απαραίτητες ενέργειες προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου αλλά και το ΥΠ.ΠΟ.Α. Απαιτούμε απαντήσεις και σαφείς εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου προτίθεται να συμβάλει με κάθε τρόπο στην υποβοήθηση του έργου του ΥΠ.ΠΟ.Α. και του ΕΟΔΥ για την εξασφάλιση της υγιεινής του χώρου ,με σκοπό την απρόσκοπτη επίσκεψη του κοινού στο σπήλαιο γέννησης του Δία.