Κληρώνει τη Δευτέρα για την Creta Farms

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή που θα αναλάβει την τύχη της χειμαζόμενης αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms. Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως την ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει γνωστό ποιος εκ των δύο διεκδικητών της αλλαντοβιομηχανίας, δηλαδή η Impala ή η Lime Capital, θα αναλάβει τη διάσωση της εταιρείας.

Οι δύο διεκδικητές, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον σύμβουλο και εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων για το πλάνο εξυγίανσης και τον τρόπο διευθέτησης των απαιτήσεων της αλλαντοβιομηχανίας ύψους άνω των 153 εκατ. ευρώ, κατέθεσαν βελτιωμένες προσφορές.

Εντός της εβδομάδας ξεκινά και η επανατοποθέτηση των προϊόντων της Creta Farms στα σούπερ μάρκετ. Η παραγωγή έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, την Παρασκευή οι Τράπεζες εκταμίευσαν τα 4 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που είχαν εγκρίνει ήδη από το περασμένο Καλοκαίρι ενώ καταβλήθηκαν στους 650 εργαζόμενους της Creta Farms οι μισθοί του Οκτωβρίου.

Το επόμενο βήμα, μετά την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, είναι η εκπόνηση του σχεδίου εξυγίανσης, η έγκριση αυτού από τη γενική συνέλευση της εταιρείας και η κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της αλλαντοβιομηχανίας η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το πλάνο εξυγίανσης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr προπαραμονές Χριστουγέννων, δηλαδή στις 23 Δεκεμβρίου.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την τύχη της χειμαζόμενης αλλαντοβιομηχανίας, η κατάθεση και η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, κλείνει ένα μόνο κεφάλαιο για τη χειμαζόμενη εταιρεία.

Ανοικτά παραμένουν αρκετά άλλα. Όπως για το πως οδηγήθηκε εδώ η αλλαντοβιομηχανία και τις πταίει για αυτή την κατάσταση στην οποία περιήλθε η εταιρεία που ήταν εκ των market leader του κλάδου. Το Capital.gr έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους ιδρυτές της εταιρείας κάτι που δεν έχει καταστεί εφικτό.

Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδας, η ομάδα του κ. Θ. Δουζόγλου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για τη διεκδίκηση της Creta Farms. Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως η πλευρά του Θ. Δουζόγλου, ο οποίος φερόταν να διεκδικεί την Creta Farms από κοινού με τον κ. Τ. Δομαζάκη, δεν είχε προσκομίσει εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχει στη διαδικασία, παρά τις αντιθέτου πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η ομάδα του κ. Δουζόγλου επικοινώνησε με Τραπεζικό ίδρυμα την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, δηλαδή λίγα μόλις 24ωρα πριν το dead line κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, στο οποίο αιτήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση της εγγυητικής επιστολής ύψους 500.000 ευρώ που ήταν ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή στη διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών. Όμως λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου ζήτησε να μην εκδοθεί η εγγυητική επιστολή. Σύμφωνα με άλλες πηγές η πλευρά Δουζόγλου δεν είχε προσκομίσει ούτε αποδεικτικό κεφαλαιακής επάρκειας (proof of funds) απλά είχε καταθέσει μια επιστολή με την οποία εξέφραζε το ενδιαφέρον του για την Creta Farms.