Κοροναϊός – Ο εμβολιασμός επηρεάζει θετικά την προσπάθεια για ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας στην Κρήτη

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις στην Κρήτη θεωρούν ότι ο εμβολιασμός συμβάλλει στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

 


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, η συντριπτική πλειοψηφία (80%) των επιχειρήσεων της Κρήτης πιστεύει ότι ο εμβολιασμός των πολιτών επηρεάζει θετικά την ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης θεωρεί ότι ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 συμβάλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης, το μέγεθος αυτής ή τον τόπο δραστηριότητας.

Οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ασφαλές περιβάλλον

Κρίνεται ότι με τον εμβολιασμό των πολιτών οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ασφαλές περιβάλλον εξασφαλίζοντας συνθήκες προστασίας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το προσωπικό τους.

Τα παραπάνω έχουν συμπεριληφθεί στον πολύ μεγάλο αριθμό σχολίων και παρατηρήσεων των συμμετεχόντων στην έρευνα, όπως καταγράφονται στις απαντήσεις του ερωτηματολογίου.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η σημασία αυτού του αποτελέσματος στη παρούσα φάση όπου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού.

Η έρευνα διεξάγεται από το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Οικονομικές επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στη Κρήτη (ΟΕΠ)» και επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Φλώρο, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Bίου Εκπαίδευσης του ΕΛΜΕΠΑ.