Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας.

Το Σάββατο 14 Μαΐου στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Martin Place, στο κέντρο της πόλης έγινε η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κκ Μακαρίου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από την Αυτού Εξοχότητα Κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Margaret Beazly, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Χρήστου Καρρά, του Προέδρου της Κρητικής Αδελφότητας της Νέας Νοτίου Ουαλίας κ. Σαβιολάκη, του Προέδρου της Μικτής Επιτροπής για τη Μάχη της Κρήτης κ. Ιορδάνη Ιορδανίδη. Την απόδοση τιμών, την έπαρση των Σημαιών και την Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Αυστραλίας πραγματοποίησε τιμητικό άγημα του στρατού της Αυστραλίας.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης και την αντιπροσωπεία από το νησί, έγινε κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη και το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα.
Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συμμετέχει επίσης η Γεωργία Μηλάκη, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Δανδουλάκης και Νίκος Μανουσάκης.

Την Παρασκευή το απόγευμα εγκαινιάστηκε και η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο : «1821 η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση». Η έκθεση παρουσιάστηκε στο κοινό από τον αναπληρωτή διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Αγησίλαο Καλουτσάκη.
Την Κυριακή το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Σύδνεϊ τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία για τη Μάχη της Κρήτης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και Μητροπολιτών της Αυστραλίας.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά», στο Palace Norton Street Cinemas μια παραγωγή με σενάριο της Κατερίνας Μπικάκη, η οποία συμμετέχει στην αποστολή στην Αυστραλία.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται συμμετέχουν πλήθος σωματείων και οργανώσεων των Κρητικών Σωματείων της Αυστραλίας.