Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ

Τι λένε οι διοικήσεις των νοσοκομείων


Αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Η μετάλλαξη Δέλτα που σαρώνει όλη την Κρήτη φέρνει εκατοντάδες καθημερινά νέα κρούσματα ενώ φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ακόμα και αν κολήσουν τον ιό νοσούν πιο ήπια.

Αυτό διαπιστώνεται τουλάχιστον από τα στοιχεία που υπάρχουν – μέχρι στιγμής – στα νοσοκομεία της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 23 ασθενείς (με τους 5 να είναι στις ΜΕΘ) που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 20 άτομα με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστους.

Διοίκηση Βενιζελείου: Εισαγωγές ασθενών που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ακόμα και οι νέοι σε ηλικία ασθενείς που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους προσβάλλονται από κορωνοϊό και χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και άτομα νέα όπως 25χρονοι και 30χρονοι. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσουν αλλά δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πολύ πιο σοβαρά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου, Ελευθερία Κωστάκη τονίζοντας πως οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Από τους 20 ασθενείς κανείς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος. Για την ακρίβεια οι 12 είναι ανεμβολίστοι, οι 7 έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ ένας έλαβε και τις δύο δόσεις αλλά κόλλησε κορωνοϊού δύο μέρες μετά τη δεύτερη δόση» επεσήμανε η κ. Κωστάκη ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως πρέπει να εμβολιαστούν και όταν εμβολιαστούν να προσέχουν για δεκαπέντε ημέρες μέχρι να πετύχουν την ανοσία τους».

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι

Τον κώδωνα του… κινδύνου κρούσει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαλκιαδάκης σε όσους δεν έχουν προχωρήσει στον πλήρη εμβολιασμό τους.

«Στο νοσοκομείο έχουμε αυτή τη στιγμή 18 ασθενείς στην κλινική covid, 2 παιδιά στη μονάδα covid για παιδιά και 5 στις ΜΕΘ», επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζοντας πως ο νεότερος ασθενής είναι 38 ετών και ο μεγαλύτερος είναι 90 χρόνων.

«Όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ενώ μόνο οι δύο έχουν λάβει την μία δόση γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό όσοι όλοι να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τόσο εκείνους όσο και τους γύρω τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.