Κορωνοϊός: Δύο παιδιά και ένα βρέφος νοσηλεύονται στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Νέα αύξηση στις νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη – Αναλυτικά τα στοιχεία ανά νοσηλευτικό ίδρυμα


Τρία παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων.  Tο μικρότερο από αυτά είναι ένα βρέφος περίπου 40 ημερών, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέα.

Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού

Συνεχίζεται η αύξηση στις νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 173 ασθενείς (ήταν 168), 142 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 138) και 31 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 30), εκ των οποίων 26 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 27).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη σηκώνει το νοσοκομείο Χανίων με 66 ασθενείς, και ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 43 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 43 ασθενείς, 29 στην κλινική Covid, 14 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 33 ασθενείς, 27 στην κλινική Covid, 6 σε ΜΕΘ και οι 3 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 66 ασθενείς, 57 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 16 ασθενείς, 14 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 6 ασθενείς στην κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Σε πανελλαδικό επίπεδο

Πιο συγκεκριμένα στη χώρα χθες Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 619 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 525 (84.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 94 (15.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 452 (ημερήσια μεταβολή +3.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στην Κρήτη

Συνολικά στα νοσοκομεία της Κρήτης και σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, σε καραντίνα βρίσκονται 27 υγειονομικοί από ένα σύνολο προσωπικού που «αγγίζει» τους 7.000. «Οι επιτροπές λοιμώξεων κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και τα μέτρα τηρούνται αυστηρά από τους υγειονομικούς, προκειμένου να μην υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού», αναφέρουν πληροφορίες. Παράλληλα, γεγονός είναι η πρώτη νοσηλεία ασθενή με την μετάλλαξη «Όμικρον» στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και διευθυντής στη παθολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, Διαμαντής Κοφτερίδης. Πραγματοποιούνται εκτενείς έλεγχοι στα πλαίσια της ιχνηλάτησης.