Κορωνοϊός – Μιχάλης Βλατάκης: Δεν τίθεται θέμα για νέο Lockdown στην Κρήτη

Συνιστά ψυχραιμία και εμβολιασμό


«Η επιστροφή σε ένα νέο Lockdown στην Κρήτη και ουσιαστικά σε «λουκέτο» του τουρισμού αυτομάτως θα σημάνει την καταδίκη της Ελληνικής οικονομίας», τόνισε στο cretapost ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και με πολλά κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης θα σημάνει και νέα μέτρα περιορισμού.Όπως δείχνουν αυτή τη στιγμή τα μοντέλα μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας. Η Κρήτη βρίσκεται από την Πέμπτη στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω της αυξημένης παρουσίας κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο νησί είναι πολύ μικρό.

vlatakis-michalis«Σέβομαι τους επιστήμονες αλλά στην Κρήτη έχουμε τα λιγότερα κρούσματα» τόνισε ο κ Βλατάκης. «18 κρούσματα ινδικής μετάλλαξης έχουμε, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε κανένας να πάει στο νοσοκομείο. Έχουν ήδη ιχνηλατηθεί οι επαφές τους. Στα νοσοκομεία του νησιού οι νοσηλείες καθημερινά μειώνονται»

Ψυχραιμία και σύνεση

Ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης τόνισε πως χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση.«Δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις με ελαφρά τη καρδία», επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής.«Ο πρωθυπουργός είναι λογικός και τόνισε πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς».

«Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι… εμβολιασμοί! Εμείς σαν φορείς του τουρισμού προσπαθήσαμε να πείσουμε τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους προκειμένου να προστατευτούν και εκείνοι και οι συγγενείς τους αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. Στην αρχή το ποσοστό των εμβολιασμένων πήγαινε πολύ καλά όμως ξαφνικά οι εμβολιασμοί πάγωσαν»

Ο κ. Βλατάκης τόνισε πως όλοι οι τουριστικοί φορείς προσπαθούν για το καλύτερο, ωστόσο τόνισε πως η απόφαση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού είναι απόφαση της κυβέρνησης που θα πρέπει να πάρει με το όποιο πολιτικό κόστος.«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να εμβολιαστούν εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

Ερωτηθείς για το εάν τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο νησί έχουν προκαλέσει ανησυχία στα ξένα τουριστικά πρακτορεία και κατά συνέπεια ακυρώσεις, ήταν κατηγορηματικός.

Υπουργείο Υγείας: Διαψεύδει πως ο Τσιόδρας ζήτησε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Πηγές του Υπουργείου Υγείας διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αίτημα που φέρεται να ήρθε από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Ουδέποτε και ουδείς πρότεινε «lockdown» για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης στην έκτακτη σύσκεψη.

Αντιθέτως τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής και εργαστηριακής επιτήρησης και η ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός ως το ουσιαστικότερο μέτρο για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και των επιπτώσεων της κυκλοφορίας του ιού και των μεταλλαγμένων στελεχών του».

Οι τουρίστες είναι εμβολιασμένοι με αρνητικό τεστ

Όλοι οι τουρίστες που έρχονται στην Κρήτη είναι εμβολιασμένοι και έρχονται με αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Τεστ γίνονται και με την άφιξη τους στο νησί. Είναι ελεγχόμενα όλα. «Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να διαχειριστούμε την πανδημία» δήλωσε ο κ Βλατάκης τονίζοντας πως το μέτρο της μάσκας θα έπρεπε να παραμείνει. «Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν.Το έχει διδάξει αυτό η Ασία».

Μέχρι στιγμής μόνο δύο τουρίστες έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο covid-19. Πρόκειται για 2 παιδιά 2 οικογενειών και μάλιστα η μία οικογένεια έχει ήδη αναχωρήσει.

Πολύς λόγος έγινε για τις ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες με τουρίστες έξω από ιδιωτικά Διαγνωστικά κέντρα. Κάποιοι πρόλαβαν να πουν ότι πρόκειται για τουρίστες με κορωνοϊό. Όπως τόνισε ο κ. Βλαντάκης πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να επαναλάβουν το τεστ κορωνοϊού προκειμένου να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους!