Κορωνοϊός στην Κρήτη: 11 νοσηλεύονται, μια 42χρονη σε σοβαρότερη κατάσταση

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί επισήμως ανέρχονται σε 129


Στις μονάδες Covid 19 στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 11 άτομα, όπως έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση του αριθμού-ρεκόρ για την Κρήτη των 26 κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη επισήμως ανέρχονται σε 129, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τους 11 που νοσηλεύονται, οι 4 είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εκ των οποίων μια 42χρονη Γερμανίδα είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και αναμένεται να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Άλλοι 3 νοσηλεύονται στην Μονάδα Covid -19 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, δύο ασθενείς στο Νοσοκομείο Χανίων και ακόμα δύο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο πονοκέφαλος για τους τοπικούς φορείς έχει να κάνει κυρίως με τον μεγάλο – σε σχέση με την περιοχή – αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται στη Μεσαρά αλλά και στην περίπτωση των Χανίων, στο γεγονός ότι τα 11 από τα 14 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή στα Χανιά αφορούν σε ένα και μόνο ξενοδοχείο
Στην Μεσαρά δε έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις το γεγονός ότι μεταξύ των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες περιλαμβάνονται ένας ιερέας, η σύζυγός του και δύο ψάλτες!