Κρήτη: Έπιασαν ιερόσυλο κλέφτη που είχε αρπάξει 3.500 ευρώ

φώτο αρχείου

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από την Τετάρτη 18 Μαΐου ένας άνδρας, ο οποίος είχε κλέψει τρεις εκκλησίες στο Ηράκλειο και ένα κατάστημα, αποσπώντας συνολικά 3.500 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσηΕξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

Αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό που ανέρχεται σχεδόν στις 3.500 ευρώ.
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.07.2021 έως και 09.05.2022 είχε διαπράξει τέσσερις κλοπές και συγκεκριμένα μια κλοπή σε κατάστημα και τρεις κλοπές σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας συνολικά χρηματικό ποσό σχεδόν 3.500 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (18.05.2022) ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».