Κρήτη: Έπιασαν τον «τσαντάκια» – Κατηγορείται για εννέα υποθέσεις κλοπών

φωτό αρχείου

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) κλοπές δίκυκλων μηχανών και εννέα (9) κλοπές-αρπαγές τσαντών που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο – Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 4.000 ευρώ.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα (9) υποθέσεων κλοπών σε βάρος πεζών με την αρπαγή τσαντών και δύο κλοπών δίκυκλων μηχανών, οι οποίες διαπράχθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 09.04.2022 έως και 10.05.2022 είχε αφαιρέσει δύο δίκυκλες μηχανές με τις οποίες διέπραξε εννέα (9) κλοπές σε βάρος πεζών με την αρπαγή τσαντών.

Συγκεκριμένα αφαίρεσε χρηματικό ποσό, 250 δολάρια USA και 2.000 σε τούρκικη λίρα, κοσμήματα, 6 κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα συνολική χρηματικής αξίας σχεδόν 4.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρους που χρησιμοποιεί βρέθηκε και κατασχέθηκε μία από τις αφαιρεθείσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες και μια τσάντα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.