Κρήτη: Απομακρύνουν λουόμενους από προστατευόμενη περιοχή Natura

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για να απομακρύνει τον κόσμο που κατευθύνεται στην προστατευόμενη περιοχή του φοινικόδασους της Πρέβελης στο νότιο Ρέθυμνο.

Αν και γενικά επιτρέπεται το μπάνιο – όχι όμως και η κατασκήνωση – στη συγκεκριμένη περιοχή, φαίνεται πως οι εκδρομείς διάλεξαν τη λάθος μέρα για να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Πρέβελη!

Αυτό διότι, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατεί στο νησί έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη απαγορευτεί προληπτικά η κυκλοφορία, η διέλευση οχημάτων σε και η παραμονή εκδρομέων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ανάμεσα στις περιοχές που αφορά η απαγόρευση συγκαταλέγεται και το φοινικόδασος της Πρέβελης και για το λόγο αυτό έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τον κόσμο από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα απαγορεύεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την προστατευόμενη περιοχή Νατουρα της νήσου Ντία, με το Λιμενικό να απευθύνει σύσταση στα σκάφη που προσεγγίζουν το νησί, να μην αποβιβάζουν επισκέπτες πάνω στο νησί.