Κρήτη: «Βαριά» πρόστιμα σε καφετέρια που σημείωσε «ρεκόρ» παραβάσεων

(φωτογραφία: Unsplash)

Σε συνολικά 2.702 ελέγχους καταγράφηκαν 28 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε όλο το νησί, ενώ σε καφετέρια επιβλήθηκα πολλαπλά πρόστιμα


Αδιάκοποι παραμένουν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς χθες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.702 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά στο Ηράκλειο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας και σύλληψη ιδιοκτήτη καφετέριας καθώς είχε επιτραπεί η είσοδος σε επτά πελάτες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Στο ίδιο κατάστημα επιβλήθηκε 500 ευρώ πρόστιμο για έξι παραβάσεις αντικαπνιστικού νόμου και 100 ευρώ σε κάθε πελάτη που κάπνιζε εντός εσωτερικού χώρου. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω επιχείρηση συνελήφθησαν εννιά άτομα για παράνομα τυχερά παιχνίδια και κατασχέθηκαν 13.000 ευρώ.

Παράλληλα σημειώθηκαν επτά παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, τρεις σε υπάλληλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τέσσερις σε πεζούς.

Στα Χανιά καταγράφηκαν έντεκα παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, οχτώ σε εξωτερικό χώρο και τρεις σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε λεωφορείο.

Στο νομό Ρεθύμνου σημειώθηκαν πέντε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άλλες πέντε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας στο νομό Λασιθίου.