Κρήτη: Γάμοι & βαπτίσεις μόνο σε εξωτερικούς χώρους – Πού έκλεισαν καταστήματα λόγω κρουσμάτων

Ποικίλες αντιδράσεις από την πλευρά των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρήτη έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από την ερχόμενη Παρασκευή.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη ανέφερε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου που καλούνται να παίξουν το ρόλο του αστυνομικού αλλά είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα πρωτόκολλα και να εφαρμόσουν τα μέτρα.

“Μέσω των επιχειρήσεών μας, είπε η κ. Αντωνακάκη, προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει τους εμβολιασμούς και γι αυτό υπάρχει αντίδραση αλλά είμαστε υπέρ των εμβολιασμών ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο.Πρέπει όμως πρόσθεσε να βρεθεί άλλος τρόπος ώστε να πειστούν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν το εμβόλιο”.

“Υπάρχει ένας διχασμός αλλά ανάμεσα στους πολίτες και αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούμε εμείς” τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος οι κοινωνικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους διασκέδασης

Η πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε επίσης ότι ελήφθη η απόφαση από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων κλειστών χώρων διασκέδασης να μην ανοίξουν το καλοκαίρι για κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς όπως υποστηρίζουν οι εμβολιασμένοι είναι λίγοι και οι ανεμβολίαστοι δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτούς, ενώ δεν επιτρέπεται χορός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ζήτησαν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση αφού πλέον κινδυνεύουν με λουκέτα.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα των επαγγελματιών για την εφαρμογή των μέτρων όπως τι θα πράξουν στην περίπτωση που μια οικογένεια θέλει να πάει για φαγητό στο εσωτερικό μιας ταβέρνας και ο σύζυγος είναι εμβολιασμένος ενώ η σύζυγος όχι.

“Θα τους βγάλουμε έξω? αναρωτήθηκε παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο επιχειρηματίας κ.Θόδωρος Καλαθάκης.

Έκλεισαν καταστήματα στην Ιεράπετρα

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Ιεράπετρας κ.Μιχελαράκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι αναμένουν το ΦΕΚ με την εξειδίκευση των μέτρων ενώ για τους εμβολιασμούς των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα είπε ότι δεν μπορούμε στις τοπικές κοινωνίες να διώχνουμε εργαζόμενους.

Παράλληλα όμως ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες ανέστειλαν τη λειτουργία κάποια καταστήματα εστίασης και μπαρ λόγω κρουσμάτων του ιού σε εργαόμενους.

Σε κάθε περίπτωση είπε οι επαγγελματίες θα εφαρμόσουν τα μέτρα από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.