Κρήτη – Δασικοί Χάρτες: Προσοχή! Λήγει τη Δευτέρα 16 Μαΐου η προθεσμία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, με αφορμή την επικείμενη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, σχετικά με τους δασικούς χάρτες για τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου στις 16 Μαϊου, μετά την παράταση που δόθηκε.

Η κ. Κοζυράκη απευθύνει έκκληση μέσω του “Ράδιο Κρήτη” καλώντας τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν για τις αντιρρήσεις, καθώς ακόμα κι αν δοθεί νέα παράταση, αυτή θα είναι λίγων ημερών, καθώς η χώρα μας δίνει εξηγήσεις στους Θεσμούς και θα υπάρξει κώλυμα όταν διαπιστωθεί ότι η προσέλευση είναι περιορισμένη.

“Ακόμα κι αν δοθεί έστω κι αυτή η ολιγοήμερη παράταση, από τη λήξη αυτής της παράτασης και μετά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί θα χάσουν το μοναδικό μέσο διεκδίκησης της περιουσίας τους από το ελληνικό δημόσιο. Ας φανταστούμε τι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα είτε δοθεί παράταση είτε όχι”, τόνισε.

Ήδη, πάντως, υπάρχει ένα πιο αυξημένο ενδιαφέρον στην υπηρεσία, όμως ακόμα μένει να γίνει πολλή δουλειά.

Θυμίζουμε ότι οι αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη και οι αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή. Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής όσων εκτάσεων εμφανίζονται στον δασικό χάρτη.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών Ηρακλείου & Λασιθίου καθώς και για τον τρόπο υποβολής των αντιρρήσεων, παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη με έδρα τα γραφεία των Δ/νσεων Δασών και στα τηλέφωνα, για το Ηράκλειο: 2810 264941, 2810264965 και 2810264940 και για το Λασίθι στο τηλέφωνο 2841082490.