Κρήτη: Ιερέας, σύζυγος και παιδιά θετικοί στον κορονοϊό

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, καθώς θετικοί στον κορονοϊο εντοπίστηκαν, ένας 85χρονος ιερέας, η 85χρονη σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά 45 ετών.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μέλη της οικογένειας που έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, πριν από μερικές ημέρες είχαν έρθει σε επαφή με αρκετούς κατοίκους του χωριού, λόγω κηδείας συγγενικού τους προσώπου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Μηνά Ανδρεαδάκη.

Όπως είπε ο κ. Ανδρεαδάκης, η τοπική κοινότητα απαιτεί να γίνουν rapid test στην περιοχή του Ευαγγελισμού και όχι στο Αρκαλοχώρι, που απέχει 10 χιλιόμετρα και πολλοί κάτοικοι του χωριού δε μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί στην περιοχή από τον Δεκέμβριο, ενώ κάτοικος του χωριού έχει χάσει τη ζωή του από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης, αύριο το πρωί Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει rapid test στο Αρκαλοχώρι, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Μάλιστα σημείωσε, πως κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του δήμου.