Κρήτη: Κατήγγειλε ληστεία αλλά ο ίδιος είχε αρπάξει τα λεφτά από την επιχείρησή του!

Το θύμα αποδείχτηκε θύτης – Από το ταμείο της επιχείρησής του έλειπαν πάνω από 4.000 ευρώ – Συνελήφθη για ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση


Προσπάθησε να εξαπατήσει τους πάντες προσποιούμενος ότι είχε πέσει θύμα ληστείας. Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές τι είχε συμβεί.

Πρόκειται για έναν άνδρα στο Ηράκλειο ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, ότι άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από τον ίδιο, το χρηματικό ποσό των 4.158 ευρώ που προέρχονταν από εισπράξεις επιχείρησης ιδιοκτησίας του.

Όμως από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε δηλώσει ψευδώς την εν λόγω ληστεία σε βάρους του.

Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος να κλέψει τη δική του επιχείρηση, η απάντηση βρίσκεται στο ότι η επιχείρηση που διατηρούσε ήταν πρακτορείο ΟΠΑΠ. Ο ιδιοκτήτης της σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξε τυχερά παιχνίδια χωρίς να κερδίσει όλο το ποσό που είχε παίξει, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην μπορεί να πληρώσει και να αποδώσει στον ΟΠΑΠ τα χρήματα από τα δελτία που είχε καταθέσει.

Ο άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ψευδής καταγγελίας και ψευδής κατάθεσης

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου