Κρήτη – κορωνοϊός: Αυξήθηκαν ανησυχητικά οι ασθενείς στα νοσοκομεία!

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν σήμερα οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Από 172 που ήταν την παραμονή των Θεοφανείων, οπότε και υπήρχαν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, σήμερα οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι 201 εκ των οποίων οι 28 στη ΜΕθ ενώ από αυτούς οι 25 είναι διασωληνωμένοι.

Ασφυκτική πίεση δέχεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η διοίκηση του οποίου αναγκάστηκε να λειτουργήσει και δεύτερη κλινική κόβιντ.

Σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται συνολικά 72 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 7 στη ΜΕθ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Νοσοκομείο Χανίων μάλιστα τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν και δύο θάνατοι ηλικιωμένων ασθενών που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστοι.

Το αμέσως επόμενο νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη πίεση είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύονται συνολικά 52 ασθενείς. Από αυτούς οι 13 είναι στη ΜΕΘ με τους 12 να έχουν διασωληνωθεί.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι οι 6 στη ΜΕΘ και από αυτούς οι 4 έχουν διασωληνωθεί.

Ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύονται συνολικά 23 ασθενείς. Οι 2 εκ αυτών είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 4 ασθενείς στην κλινική κόβιντ, 5 στην Ιεράπετρα, 3 στη Σητεία και 3 στη Νεάπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Κρήτη 2.309 νέα κρούσματα.