Κρήτη – κορωνοϊός: Μεγάλη περιπέτεια για τον Αλέξανδρο μετά το εμβόλιο

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την περιπέτεια του 35χρονου Αλέξανδρου Μεταξάκη από την Ιεράπετρα, μετά τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο εμβολιασμός του έγινε την Μεγάλη Πέμπτη, και 11 μέρες μετά, το πόδι του ξαφνικά παρέλυσε. Διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διέγνωσαν θρόμβωση. Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε επέμβαση, με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί ακρωτηριασμό!

Και ενώ ο 35χρονος περίμενε να πάρει εξιτήριο, μία νέα εξέταση έδειξε θρόμβωση και στις καρωτίδες! Υπεβλήθη σε νέα επέμβαση η οποία ήταν επιτυχής.

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Open και ερωτηθείς, δήλωσε ότι δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά και κανένα άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. “Όποιος καεί στον χυλό…” είπε χαρατηριστικά.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 μίλησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, τονίζοντας ότι η δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε από τους γιατρούς στο πλαίσιο της εξέτασης και του ελέγχου, και ενώ ο ασθενής δεν παρουσίασε καμία συμτπωματολογία.

Ερωτηθείς για το αν οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο της AstraZeneca ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ απάντησε ότι δεν αποκλείεται, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί ο ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων.