Κρήτη – κορωνοϊός: Στο Βενιζέλειο το μεγαλύτερο “βάρος” των ασθενών

Έξι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο κατά το οποίο νοσηλεύονταν 55 ασθενείς. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται συνολικά 61 ασθενείς εκ των οποίων οι 52 σε κλινική covid και οι υπόλοιποι 9 σε ΜΕΘ. Από τους 9 στις ΜΕΘ, οι 6 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι εκείνο το οποίο νοσηλεύει τους περισσότερους ασθενείς αφού στην Κλινική covid σήμερα υπάρχουν 20 ασθενείς ενώ στις ΜΕΘ, νοσηλεύονται 6 ασθενείς εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένοι.

Ακολουθεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό φτάνει συνολικά τους 15 εκ των οποίων οι 14 σε κλινική covid και ένας διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στα Χανιά, 12 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, δέκα συνολικά ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου εκ των οποίων οι 9 σε κλινική covid και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και 2 στην κλινική covid ενώ στο νοσοκομείο της Σητείας, ένας ασθενής νοσηλεύεται στη κλινική κόβιντ.
Τέλος, στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη στην Κρήτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 61 νέα κρούσματα κορωνοϊόυ και συγκεκριμένα 33 στο Ηράκλειο, 25 στο Ρέθυμνο, 1 στο Λασίθι και 2 στα Χανιά, ενώ στα 76 ανέρχονται συνολικά τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί.