Κρήτη: Μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Υπό παρακολούθηση βρίσκεται ο φονικός σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι αλλά και η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή καθώς και σεισμικά φαινόμενα σε άλλες περιοχές του νησιού που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις και προβληματισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη”, που ανέδειξε το θέμα μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, το σεισμικό φαινόμενο του περασμένου Σεπτεμβρίου αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο μεγάλης έρευνας από μία ομάδα επιστημόνων από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, ενώ τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την σεισμική δραστηριότητα η οποία αναπτύσσεται βόρεια από το Αρκαλοχώρι και ανατολικά του Ηρακλείου, ενώ όπως είπε, δε συμμερίζεται την άποψη ότι πρόκειται για το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, το οποίο, υποθετικά, φτάνει έως την συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως σημείωσε, στο μέλλον θα φανεί πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο ενώ επανέλαβε ότι η Κρήτη είναι από τις πιο ενεργές περιοχές της χώρας μας διότι βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γεράσιμου Παπαδόπουλου