Κρήτη: Μητέρα κλείδωσε τα παιδιά στο σπίτι κι εκείνα πήραν στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Ηρακλείου, με την άμεση κινητοποίηση του Χαμόγελου του Παιδιού και της Αστυνομίας, να αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας, για δύο μικρά κορίτσια 8 και 6 ετών αντίστοιχα.

Η μητέρα των δυο μικρών κοριτσιών τα κλείδωσε στο σπίτι εκείνα όμως κατάφεραν να τηλεφωνήσουν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Τα παιδιά διαμένουν με την 37χρονη μητέρα τους και τον σύντροφο της σε χωριό του Ηρακλείου. Όταν εκείνοι έφυγαν και τα άφησαν μόνα τους για ώρες, βάζοντας λουκέτο στη σιδερένια εξώπορτα της μικρής αυλής, τα παιδιά σκέφτηκαν να ζητήσουν βοήθεια.

Ήταν η 8χρονη που, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, αναζήτησε μέσω Google το τηλέφωνο του Χαμόγελου και έκανε χρήση της συσκευής που είχε αφήσει η μητέρα τους σε περίπτωση ανάγκης.

Το παιδί, όπως αναφέρεται, θυμήθηκε τα λόγια της γιαγιάς τους (μητέρας του πατέρα τους).

Το είχε συμβουλεύσει να καλέσει το Χαμόγελο σε περίπτωση που τα άφηνε μόνα η μητέρα τους. Και αυτό έκανε!

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, καθώς οι άνθρωποι του Χαμόγελου ενημέρωσαν το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να ελέγξει την περίπτωση.

Αστυνομικός μετέβη στο χωριό και στο σπίτι των παιδιών. Τα βρήκε να παίζουν στη μικρή αυλή του σπιτιού. Η σιδερένια πόρτα ήταν σφραγισμένη με λουκέτο. Τα δύο αδερφάκια είχαν βγει από το παράθυρο του σαλονιού. Οι αστυνομικοί έπιασαν κουβέντα με τα παιδιά και παρέμειναν μαζί τους αρκετή ώρα μήπως και εμφανιστεί η μητέρα τους.

Διαπίστωσαν ότι το εσωτερικό του σπιτιού ήταν τακτοποιημένο, υπήρχε φαγητό για τα παιδιά στο ψυγείο και τα ίδια τα κοριτσάκια δεν έδειχναν βρώμικα και παραμελημένα.

Πάνω στη συζήτηση ωστόσο τα παιδιά ανέφεραν ότι η μητέρα τους αρκετές φορές τα κακοποιεί, υποστηρίζοντας ότι τα χτυπάει και τους φωνάζει για ασήμαντους λόγους.

Τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αναζητήθηκε η μητέρα, η οποία και συνελήφθη.

Πλέον η 37χρονη, η οποία έχει αποκτήσει και ένα μωρό με τον νυν σύντροφο της, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της έκθεσης κατά συρροή και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή.