Κρήτη: Πάνω από 1.200 ασθενείς στα νοσοκομεία με προβλήματα υγείας – Σε ποιές κλινικές οι περισσότεροι

Δευτέρα 2 Μαϊου σήμερα με συμπολίτες μας, εκ των οποίων πολλοί και για αρκετές ημέρες, να την περνούν σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου.

Πέραν της αναφοράς για τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης που καθημερινά γράφονται ρεπορτάζ, ενδιαφέρον έχει και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται γενικότερα στα νοσοκομεία τους νησιού, με άλλα διάφορα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ekriti.gr από την πλατφόρμα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 1.210 ασθενείς με προβλήματα υγείας.

Την μεγαλύτερη πληρότητα εμφανίζει το ΠΑΓΝΗ με 447 ασθενείς. Ακολουθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με 335, το Βενιζέλειο με 213 και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με 104 ασθενείς. Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου συναντάμε 57 συνολικά ασθενείς, 25 στο νοσοκομείο της Σητείας, 15 στης Ιεράπετρας και τέλος 14 στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης.

Από τους 1.210 ασθενείς, αρκετοί είναι εκείνοι που νοσηλεύονται με καρδιολογικά προβλήματα ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Κλινικές αλλά και τις Παθολογικές.

Αξιοσημείωτος και ταυτόχρονα ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των περιστατικών που νοσηλεύονται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου συνολικά νοσηλεύονται 10 παιδιά.

Να σημειωθεί ότι είναι η Παιδιοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ είναι η μόνη κλινική στην Κρήτη.

Πόσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό φτάνουν τους 70, σήμερα, 2 Μαϊου.

Από αυτούς οι 12 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.