Κρήτη: Πού και πότε θα μπουν μπουλντόζες για τις αυθαίρετες κατασκευές

O κύβος ερρίφθη για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλίες καθώς αρχές Ιουνίου ο εργολάβος που έχει αναδειχθεί από τον σχετικό διαγωνισμό θα πιάσει δουλειά.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη αποκαλύπτοντας μάλιστα και σε ποιες περιοχές θα μπει πρώτα η μπουλντόζα.

Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο καθώς μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται το “πράσινο φως” από το Ελεγκτικό συνέδριο για την επικύρωση του διαγωνισμού και την εκκίνηση της επιχείρησης.

Οι κατεδαφίσεις αφορούν σε πρώτη φάση 120 πρωτόκολλα που ήδη έχουν εκδοθεί και θα ξεκινήσουν από το Δήμο Αγίου Νικολάου σε περιοχές όπως η Ελούντα ενώ θα ακολουθήσουν αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια σειρά παίρνουν περιοχές του Ηρακλείου των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην είπε η κ. Κοζυράκη και η χρηματοδότηση πάνω από 1 εκατ. είναι διασφαλισμένη για την επιχείρηση αυτή.

Οι ελαιοκαλλιέργειες δεν είναι δάση

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που δίνει λύσεις και για τους δασικούς χάρτες η ανάρτηση των οποίων στο νησί αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως αναδασμοί ελαιοκαλλιεργειών και στους χάρτες του 1975 φαίνονται ως δασικές εκτάσεις θα παραμείνουν γεωργικές και με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιηθούν και οι αντιρρήσεις σε Λασίθι Ηράκλειο και Χανιά όπου οι ενστάσεις φτάνουν τις 4000.