Κρήτη: Προβληματισμός για το μπαράζ πυρκαγιών

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στις Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Κρήτης, το μπαράζ πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί τα τελευταία τέσσερα 24ωρα.

Η φωτιά στο Κακοδίκι του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, και ενώ σήμερα στην Κρήτη αναμένονται βοριάδες έως 7 μποφόρ.

Οι φωτιές στις Ασίτες, στο Γεράκι και στη Μαρωνιά, έκαναν στάχτη εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καλλιεργειών και δάσους.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι με με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Την ίδια ώρα εμπρησμό έδειξαν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά στις Ασίτες του Δήμου Ηρακλείου, που λίγο έλειψε να προκαλέσει εκκένωση του οικισμού.

Η τελευταία φωτιά που κινητοποίησε την πυροσβεστική, ήταν εκείνη στο Παγκρήτιο Στάδιο όταν άρπαξε φωτιά ένα τροχόσπιτο χθες το απόγευμα.