Κρήτη: Ρεκόρ εμβολιασμών μέσα σε λίγες ημέρες

Mαζικά σπεύδουν πλέον οι Κρητικοί για να εμβολιαστούν όπως δείχνουν και τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ειδικά μετά τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων και των προστίμων που έρχονται μετά τις 16 Ιανουαρίου για τους άνω των 60 ετών, αλλά και την εξάπλωση της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ του ιού.

Τραγικός όμως από την άλλη είναι ο απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού μας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα που έφτασαν τους 439!

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη έκανε λόγο για μια μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών στην Κρήτη που έχει κορυφωθεί αρχές του Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα όπως είπε την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, δηλ, μέχρι και την Τρίτη 7 του μήνα είχαν πραγματοποιηθεί 28.948 εμβολιασμοί για κορωνοϊό (10.175 στα νοσοκομεία και 18.773 στην πρωτοβάθμια φροντίδα), όλων των δόσεων την ώρα που το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου ήταν 12.252.

Σε επίπεδο Κρήτης το ποσοστό εμβολιασμών μέχρι τώρα έχει φτάσει, σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, στο 65% του γενικού πληθυσμού, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι ενδεικτικό ότι για τις ηλικίες άνω των 20 ετών οι εμβολιασμοί είναι στο 85%.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση αγγίζει το 70% του γενικού πληθυσμού, ενώ στις ηλικίες άνω των 20 ετών φτάνει στο 90%.

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 1267 (704 από υγειονομικούς και 536 από κινητές μονάδες).

H κ. Μπορμπουδάκη κάλεσε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη δόση να σπεύσουν πριν τις εορτές καθώς θα αυξηθούν οι επαφές τους.