Κρήτη: Σε καραντίνα εκπαιδευτικός θετική στον covid-19 και δυο συνάδελφοί της

Σύγχυση προκλήθηκε από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ


Σε κατ΄ οίκον περιορισμό θα είναι για 14 ημέρες η 26χρονη που βρέθηκε την Πέμπτη θετική στον ιό του κορωνοϊού και δυο συνάδελφοί της.

Η γυναίκα που είναι εκπαιδευτικός, έχοντας συμπτώματα του ιού πήγε στο νοσοκομείο όπου της έκαναν τεστ και βγήκε θετικό.

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από το σχολείο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου Λ. Καρβούνης, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη το βράδυ και στις οδηγίες που του δόθηκαν ήταν να μείνουν σε καραντίνα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της στο σχολείο. Κάτι βέβαια που σημαίνει ότι το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει, η είδηση διέρρευσε και προκλήθηκε αναστάτωση. Η κλήση μάλιστα στον ΕΟΔΥ είναι καταγεγραμμένη, όπως δήλωσε ο κ. Καρβούνης.

Οι οδηγίες όμως ήταν  εσφαλμένες, αφού όταν ο κ. Καρβούνης ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι δεν προβλέπεται αυτό το μέτρο, ξαναεπικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή το πρωί και του είπαν ότι δεν ήταν σωστή αυτή η οδηγία και πρέπει να μπουν σε καραντίνα μόνο όσοι είχαν στενή επαφή μαζί της.

Έτσι, και αφού η εκπαιδευτικός πήγε μόνο μια μέρα στο σχολείο και η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων της μονάδας έγινε με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων,  συστήθηκε στους δυο συναδέλφους της, που κάθονταν κοντά της σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων και για περισσότερα από 15 λεπτά, να μείνουν και αυτοί στο σπίτι τους για τις επόμενες ημέρες.

Είναι απορίας άξιον βέβαια πως είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό ζήτημα υγείας να δίνονται οι λάθος οδηγίες από τον αρμόδιο κρατικό οργανισμό και να δημιουργείται αναστάτωση σε μια πόλη, τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα.