Κρήτη: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι άδειες για θρησκευτικούς γάμους (βίντεο)

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το κλείσιμο γάμων έχει πάρει «φωτιά» στην Κρήτη, εξέλιξη η οποία αποτελεί ανάσα και για τους Κρητικούς καλλιτέχνες


  • Έχει πάρει «φωτιά» το κλείσιμο γάμων μετά από δύο χρόνια πανδημίας
  • Αριθμός ρεκόρ το καλοκαίρι στο νησί
  • Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παντρευτούν με αίγλη
  • Ανάσα για τα κέντρα διοργάνωση γάμων τα εκατοντάδες ραντεβού

Μπορεί η πανδημία να έδωσε την χαριστική βολή τα δύο τελευταία χρόνια στην τέλεση θρησκευτικών γάμων στην Κρήτη, προκαλώντας έτσι μεγάλη οικονομική ζημιά και στον χώρο της κρητικής μουσικής, λόγω των «κόκκινων» γραμμών στις δεξιώσεις, ωστόσο φέτος τα πράγματα αναμένονται εντελώς διαφορετικά.

Ειδικότερα, ούτε οι πολιτικοί γάμοι αλλά ούτε και τα σύμφωνα συμβίωσης δεν έβαλαν «φρένο» στην επιθυμία τους αυτή, καθώς πολλά είναι τα νέα ζευγάρια, τα οποία ανέβαλαν δύο ή και τρεις φορές τον γάμο τους λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού και τα οποία ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, κάνοντας έτσι το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αποτέλεσμα ήταν το ενδιαφέρον για την τέλεση γάμων να εκτοξευτεί στα ύψη, με τα ζευγάρια να σχεδιάζουν ακόμη και τις καθημερινές να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ημερομηνίες όχι μόνο για τα Σαββατοκύριακα του τρέχοντος έτους, αλλά και για τους πρώτους μήνες του 2023.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ανυπομονούν να παντρευτούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην λάμψη και στην χλιδή με φανταχτερές καταστάσεις, τις οποίες δεν αντίκριζαν οι ειδικοί ούτε σε εποχές προ κορωνοϊού.

Μάλιστα, στο Ηράκλειο, σχεδιάζονται γάμοι υπερπαραγωγή αλά «mama mia», με αρκετές μέλλουσες νύφες να δαπανούν υπέρογκα ποσά άνω των 5.000 ευρώ για νυφικά με πολλά… πετράδια, ακολουθώντας μάλιστα ιδέες από το εξωτερικό και κυρίως από το Λίβανο!