Κρήτη – Τουρισμός: “Ποδαρικό” τον Απρίλιο με χιλιάδες επισκέπτες στο νησί μας

Καλά είναι τα νέα για τον Κρητικό τουρισμό καθώς άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι η ροή των κρατήσεων έχει “ξεπαγώσει” για το νησί μας μετά τις δραματικές εξελίξεις με την παραλλαγή Όμικρον του ιού.

Μάλιστα εκπρόσωποι των ξενοδόχων δίνοντας την εικόνα για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν αναφέρουν ότι από τα τέλη Μαρτίου ,αρχές Απριλίου θα αφθιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία,Γερμανία και Αυστρία.

Η αισιοδοξία των τουριστικών παραγόντων αυξάνεται όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε την άνοιξη καθώς πριν από 2 μήνες υπήρχε μεγάλος προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι τη νέα σεζόν.

Χιλιάδες πολίτες από την Ε.Ε προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη που είναι και η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα από αρχές Απριλίου 7.500 συνταξιούχοι από την Αυστρία αναμένονται σταδιακά στο νησί , στο πλαίσιο του σχετικού διετούς προγράμματος που είχε ξεκινήσει το 2019 σε συνεργασία με φορέα συνδεόμενο με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, το οποίο διακόπηκε όμως το 2020 λόγω του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία οργανώνει για τα μέλη της νωρίς, στο ξεκίνημα της θερινής σεζόν κάθε χρόνο, ταξίδια σε καλοκαιρινούς προορισμούς, με την Κρήτη να έχει μπει στο πρόγραμμα για περίπου 15.000 Αυστριακούς συνταξιούχους τη διετία 2019-2020 και μετά το «διάλειμμα» του κορωνοϊού τώρα επανεκκινεί.

Έτσι όλοι ευελεπιστούν ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019.