Κρήτη: Χειροπέδες σε τρία άτομα για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα σχεδόν 90 γραμμάρια κοκαΐνης και χρηματικό ποσό.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν χθες (09.04.2022) το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, τρεις (3) αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν διάφορα υπαίθρια σημεία (καβάτζες) της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, τις οποίες χρησιμοποιούσαν συχνά οι δράστες και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί. Στη συνέχεια από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο τρίτος αλλοδαπός.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σημεία καβάτζες, σε οικία και σε έλεγχο στους αλλοδαπούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 89,5 γραμμάρια κοκαΐνης,
• Το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
• ιδιόχειρες σημειώσεις

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.