Κρήτη: 25 νεκροί στους δρόμους σε 131 ημέρες!

Στέγνωσε το μελάνι, όχι όμως και το αίμα στους δρόμους της Κρήτης! Σε ένα νησί, που μετρά 25 νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα από την αρχή του 2019, ότι και να γράψει πλέον κανείς είναι φτωχό για να περιγράψει το μέγεθος της τραγωδίας…

25 θύματα σε 131 ημέρες! Ένας νεκρός κάθε 5,2 ημέρες δηλαδή, χωρίς να υπολογίζονται οι τραυματίες και ειδικά αυτοί που για το υπόλοιπο της ζωής τους θα φέρουν ανεξίτυλα τα σημάδια στο σώμα και στη ψυχή τους. Είναι μία ακόμα δραματική πτυχή μιας αιματοχυχίας που δεν έχει τέλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης των Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr,  η φετινή χρονιά είναι μια από τις πλέον αιματηρές των τελευταίων ετών, σε σχέση με τα θανατηφόρα τροχαία. Όπως τόνισε, το 2018, από την αρχή τις χρονιάς μέχρι και τις 31 Μαϊου, είχαν σημειωθεί 21 θάνατοι στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Σοκάρουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά: Από τους 25 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, πριν κλείσει το πρώτο 5μηνο του 2019, τα 12 καταγράφονται στο Ηράκλειο και ακολουθούν τα Χανιά με 8 νεκρούς. Στο Λασίθι έχουν χάσει τη ζωή τους 3 συνάνθρωποί μας, ενώ ο κατάλογος κλείνει με τα 2 θύματα που έχουν καταγραφεί στο Ρέθυμνο.

Τελευταίο θύμα της ασφάλτου, η 52χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της σήμερα στα Χανιά, μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.