Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Περιορισμένες αντικαταστάσεις ανωτάτων αξιωματικών

Από μέρα σε μέρα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ που όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει ούτε τον αρχηγό, ούτε τον υπαρχηγό της Αστυνομίας


Αφού ολοκλήρωσε τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη τώρα να προχωρήσει σε αλλαγές ανωτάτων αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων εικοσιτετράωρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι αντικαταστάσεις θα είναι περιορισμένες καθώς οι προηγούμενες κρίσεις είχαν πραγματοποιηθεί μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Στην θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης που φαίνεται να συνεργάζεται αρμονικά τόσο με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και με τον υφυπουργό και αρμόδιο για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής, Λευτέρη Οικονόμου (που είναι άλλωστε και αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.).

Ούτε ο υπαρχηγός της Αστυνομίας δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση του ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Αυτός που ενδεχομένως θα αντικατασταθεί θα είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Ελλάδος Ανδρέας Βασιλόπουλος, κι από κει και πέρα ξεκινά μια σειρά από καραμπόλες. Εάν αντικατασταθεί ο κ. Βασιλόπουλος το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει και ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας. Όχι όμως για να πάει σπίτι του αλλά για να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση στην πρωτεύουσα.

Εάν συμβεί αυτό, αντικαταστάτης του ως επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ίσως τοποθετηθεί ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Μενεξίδης.

Αλλαγή προφανώς θα υπάρξει και στο πόστο του διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη στιγμή που τη θέση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα θα καταλάβει η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Διευθυντής στην εν λόγω υπηρεσία είναι μέχρι και σήμερα ο Μεσσήνιος υποστράτηγος κ. Δημήτριος Κρίκας.