Κρητικοί στο σκαμνί για τα ροζ βίντεο – Γυναίκες είδαν τον εαυτό τους σε πορνογραφικό site

Βιντεοσκοπούσαν τις ερωτικές τους περιπτύξεις και τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο


Στο εδώλιο του δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν μεθαύριο Δευτέρα δύο Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων με θύματα δύο ανυποψίαστες κοπέλες, με τις οποίες είχε συνευρεθεί ερωτικά ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων.

Οι σεξουαλικές περιπτύξεις που είχαν οι δύο κοπέλες από την Κρήτη – οι οποίες είχαν βιντεοσκοπηθεί εν αγνοία τους – “ανέβηκαν” στο διαδίκτυο, χωρίς τη συναίνεσή τους: Αρκετά χρόνια μετά το διάστημα που έλαβαν χώρα οι σεξουαλικές τους συνευρέσεις με τον 42χρονο – σήμερα – κατηγορούμενο, οι δύο Κρητικοπούλες είδαν τα επίμαχα βίντεο να έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Οι γυναίκες ενημέρωσαν τότε τις διωκτικές Αρχές, οι οποίες δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο κατηγορουμένων, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 42χρονος Ηρακλειώτης και ένας 29χρονος από το Ρέθυμνο, οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες: Αμφότεροι αναμένεται να δικαστούν μεθαύριο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, ο 42χρονος κατηγορείται για αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου και επεξεργασία και μετάδοση σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατά συρροή. Ο νεαρότερος κατηγορούμενος βαρύνεται με την κατηγορία της επεξεργασίας και μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατά συρροή.

Όπως έγινε γνωστό, το 2012, ο 42χρονος – σήμερα – άνδρας είχε συνάψει περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με τις παθούσες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να είχε τοποθετήσει κάμερα στον χώρο, όπου είχε συνευρεθεί με την κάθε μία από τις δύο γυναίκες. Ο 42χρονος φέρεται να κατέγραψε τις σεξουαλικές περιπτύξεις που είχε ξεχωριστά με την κάθε μία από τις κοπέλες, χωρίς, ωστόσο, ουδέποτε να τις ενημερώσει γι’ αυτήν του την πράξη.

Τελικά, ο 42χρονος φέρεται να “ανέβασε” το επόμενο διάστημα στο ίντερνετ αποσπάσματα βίντεο με “πρωταγωνιστή” τον ίδιο και την – εκάστοτε – παρτενέρ του να συνευρίσκονται σεξουαλικά. Το “ανέβασμα” των επίμαχων βίντεο έγινε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τη βοήθεια του 29χρονου – σήμερα – συγκατηγορούμενού του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, στο Ηράκλειο: Ο 42χρονος Ηρακλειώτης και ο 29χρονος από το Ρέθυμνο αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστούν για τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν είναι σίγουρο εάν η δίκη διεξαχθεί κανονικά ή αναβληθεί.

Είδαν τον εαυτό τους σε πορνογραφικό σάιτ

Περίπου 3,5 χρόνια μετά την τέλεση των πράξεων που αποτυπώθηκαν παράνομα, οι δύο γυναίκες αντίκρισαν σοκαρισμένες τους εαυτούς τους σε βίντεο που αναπαρήγαγε ιστότοπος πορνογραφικού περιεχομένου. Αξίζει να τονιστεί ότι στα επίμαχα αποσπάσματα βίντεο το πρόσωπο του 42χρονου δε φαινόταν, μετά από ειδική επεξεργασία, στην οποία προφανώς είχε υποβληθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβεί στη σύλληψη των δύο ανδρών τον Μάιο του 2016. Είχε προηγηθεί καταγγελία των δύο γυναικών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα, πάντως, περίπου τρία χρόνια μετά, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις δύο ανακάλυψε ότι… “πρωταγωνιστούσε” σε κλιπάκι σεξουαλικού περιεχομένου, στο διαδίκτυο, όταν άρχισε να δέχεται σωρηδόν μηνύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που την ενημέρωναν για το επίμαχο απόσπασμα βίντεο. Τότε, εμφανώς ταραγμένη, η κοπέλα απευθύνθηκε στις διωκτικές Αρχές, οι οποίες επιλήφθηκαν της υπόθεσης και δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Η δεύτερη παθούσα, η οποία επίσης είχε περιστασιακή σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο, πριν αρκετά χρόνια, μετέβη στην Αστυνομία και προέβη σε καταγγελία όταν είδε τον εαυτό της στο διαδίκτυο, να “πρωταγωνιστεί” σε βίντεο, το οποίο δε γνώριζε καν ότι έχει “γυριστεί”. Η εν λόγω κοπέλα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον εαυτό της σε βίντεο, στο οποίο είχε σεξουαλικές περιπτύξεις με έναν άνδρα, το πρόσωπο του οποίου δε φαινόταν.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, μπορεί το πρόσωπό του 42χρονου να είχε κρυφτεί επιμελώς, ωστόσο αναγνωρίστηκε από τον σωματότυπό του.