Στην κυκλοφορία σήμερα το τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος

Επαναφορά της κυκλοφορίας στον Βόρειο Οδικό Άξονα, του βόρειου κλάδου από  τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο, στο τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος, θα γίνει σήμερα στη μία το μεσημέρι όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Συγκεκριμένα κίνηση από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καστελίου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Γουρνών , στο εξής θα γίνεται μέσω του ΒΟΑΚ.
Η κίνηση από τον Άγιο Νικόλαο προς το Καστέλι, Χερσόνησο, Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνι Χάνι, θα γίνεται από τον κόμβο Καστελίου, όπως γίνεται και σήμερα.

Η έξοδος -από τον Β.Ο.Α.Κ.- της κίνησης από τον Άγιο Νικόλαο προς το Κοκκίνι Χάνι και Κάτω Γούβες από τον κόμβο Γουρνών, θα παραμείνει κλειστή, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του κλάδου αυτού.

Η είσοδος στον Β.Ο.Α.Κ.  από τον κόμβο Καστελίου, για τις κινήσεις προς το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, θα γίνεται μέσω των κλάδων εισόδου στον ΒΟΑΚ, όπως γινόταν πριν την εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλιά Εθνική Οδό.

Η είσοδος στον Β.Ο.Α.Κ.  προς το Ηράκλειο από τον κόμβο Γουρνών, θα γίνεται μέσω του κλάδου του κόμβου Γουρνών,  όπως γίνεται και σήμερα.

Όσον αφορά τον νότιο κλάδο του έργου δηλαδή το ρεύμα από το Ηράκλειο προς τον Άγιο Νικόλαο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα. Ο κλάδος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε κυκλοφορία το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου 2019, εφ’ όσον δεν προκύψουν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο μεσοδιάστημα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.