Κυνήγι θησαυρού η εύρεση φοιτητικής στέγης στο Ηράκλειο

Παιχνίδι για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής στέγης φέτος στην Κρήτη καθώς οι επαγγελματίες στον χώρο των ακινήτων διαπιστώνουν την αύξηση των μισθωμάτων να φτάνει στο 40 – 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Πρόεδρος Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη

Ήταν στραβό το κλίμα … στην αγορά εκμίσθωσης ακινήτων 

Στο ήδη βεβαρυμένο τοπίο της αγοράς εκμίσθωσης ακινήτων έρχονται και φέτος να κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την εύρεση φοιτητικής στέγης. Τα γνωστά προβλήματα που προέκυψαν τα χρόνια της κρίσης από την μηδαμινή κινητικότητα στον οικοδομικό κλάδο, τα ολιγοστά διαθέσιμα ακίνητα προς εκμίσθωση ελέω airbnb και την αυξημένη ζήτηση από την άλλη των καταναλωτών δεν δείχνουν να έχουν υποχωρήσει ούτε και φέτος, το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει σύμφωνα με τις δηλώσεις της πρόεδρου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη

Αύξηση 40 – 50% στα μισθώματα για την φοιτητική στέγη 

“Η εύρεση φοιτητικής στέγης εξελίσσεται ειδικά φέτος σε κυνήγι θησαυρού”, δηλώνει η κ. Μαυράκη, συμπληρώνοντας πως το “ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στις τιμές των ενοικίων στα σπίτια αρκεί να σας πω πως για ένα δυάρι στο κέντρο αν βεβαίως βρεθεί που θεωρείται δύσκολο, το μίσθωμα υπολογίζεται γύρω στα 400 ευρώ. Επομένως μιλάμε για αύξηση της τάξης του 40 με 50% στα μισθώματα“.

Αναγκαία η λήψη μέτρων 

“Δεν είμαστε αντίθετοι στην βραχυχρόνια μίσθωση” δήλωσε η κ. Μαυράκη. “Δεν ζητάμε να σταματήσουν αυτές οι πλατφόρμες, ζητούμε από την πολιτεία να πάρει κάποια μέτρα και ζητάμε από την πολιτεία να δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητα τους, όπως φοροελαφρύνσεις ή άλλου τύπου δικλίδες ασφαλείας όπως την οριοθέτηση περιοχών, που δηλαδή να μπορεί να εφαρμόζεται η βραχυχρόνια μίσθωση και σε ποιες περιοχές να μπει πλαφόν καθώς πλέον το πρόβλημα είναι κοινωνικό”.