Κόμπι Μπράιαντ: Τα τελευταία λεπτά πριν τη συντριβή – «Πετάτε πολύ χαμηλά»

AP

Το «υπερβολικά χαμηλό ύψος» στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο Sikorsky S-76B όπου επέβαινε ο σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και επτά ακόμη άτομα αποκαλύπτει ηχητικό ντοκουμέντο.

Το ηχητικό, που αποκάλυψε το πρακτορείο ATC, προέρχεται από την επικοινωνία του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου με τον πύργο ελέγχου, λίγα μόλις λεπτά πριν την συντριβή του στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Στο ντοκουμέντο, ο πιλότος εμφανίζεται να μεταφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του ταξιδιού επιβαρύνονταν και ότι η ορατότητα ήταν μειωμένη.

Ο πιλότος ακούγεται να συνομιλεί με τους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων Burbank και Van Nuys ζητώντας τις απαραίτητες άδειες.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

 

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

AP

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Σε κάποιο σημείο ο πύργος ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι πετάει πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του από τα ραντάρ.

 

 

Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης, ούτε υπήρχε κάποια ανησυχητική ένδειξη κατά τη συνομιλία.