Λίμνες: Ζήτησε «συγγνώμη» ο 24χρονος – Ισχυρίζεται πως δεν πυροβόλησε

Για «στιγμιαίο φόβο και απερισκεψία» κάνει λόγο ο δικηγόρος του


Για πλημμέλημα κατηγορείται ο 24χρονος Κρητικός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη νεαρό – ο οποίος μέχρι χθες αναζητείτο από τις διωκτικές Αρχές – καταδιώχθηκαν το πρωί της Τρίτης στην εθνική οδό από αστυνομικούς και τελικά διέφυγαν, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κοντά στις Λίμνες Λασιθίου. Ο νεαρός παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή και θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου. Εν συνεχεία ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά τη σύλληψή του προχθές, ο νεαρός οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης Λασιθίου, όπου παρουσιάστηκε μπροστά στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο νεαρός αρνήθηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος ή ο συγκατηγορούμενός του, όταν αστυνομικός της ΟΕΠΤΑ επιχείρησε να τους συλλάβει, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχαν καν όπλο μαζί τους. Εξάλλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 24χρονου, Γιώργο Στειακάκη, ο εντολέας του δε συμμετείχε στο θερμό επεισόδιο που είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα στην Κριτσά μεταξύ του 28χρονου συγκατηγορούμενού του κι ενός 38χρονου ντόπιου.

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, ο νεαρός ζήτησε χθες ενώπιον του εισαγγελέα «συγνώμη από όλους». Μεταξύ άλλων, ο 24χρονος υποστήριξε χθες ότι ούτε ο ίδιος συμμετείχε στο θερμό επεισόδιο στην Κριτσά, αλλά κι ότι ο φίλος του δε χτύπησε τον 38χρονο και τη συγγενή του με κατσούνα.

«Έγινε ένας διαπληκτισμός που δεν τον αφορούσε (σ.σ. τον 24χρονο) μεταξύ του συγκατηγορούμενού του και των παθόντων, όπου αυτός επενέβη για να λήξει το επεισόδιο. Πάντως, δεν υπήρξαν μαγκούρες στο επεισόδιο. Έγινε χρήση κάποιου ξύλου που υπήρχε εκεί πέρα, και αυτός (σ.σ. ο 24χρονος) παρενέβη για να σταματήσει η επιθετική δραστηριότητα μεταξύ των άλλων δύο, τους οποίους αφορούσε και η διένεξη. Ο ίδιος ήταν παρέα με τον συγκατηγορούμενό του και για αυτό επενέβη», δήλωσε χθες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου.

Σε βάρος του νεαρού ο εισαγγελέας άσκησε τελικά ποινικές διώξεις για αντίσταση, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς. Σημειώνεται ότι όλες οι εν λόγω πράξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ακριβώς οι ίδιες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν και στον 28χρονο συγκατηγορούμενο του 24χρονου, ο οποίος φέρεται ως ο ιδιοκτήτης και το άτομο που οδηγούσε το μαύρο 4×4 που καταδίωξαν στην εθνική οδό οι αστυνομικοί.

«Στιγμιαίος φόβος και απερισκεψία»

Αναφορικά με την καταδίωξη που ακολούθησε μετά το θερμό επεισόδιο στην Κριτσά Λασιθίου, ο κ. Στειακάκης έκανε λόγο για στιγμιαίο φόβο και απερισκεψία του εντολέα του. Εντούτοις ο δικηγόρος επισήμανε ότι ούτε ο ίδιος ο 24χρονος, ούτε ο συγκατηγορούμενός του είχαν όπλο και ως εκ τούτου υποστηρίζουν ότι δεν πυροβόλησαν.

«Δεν ξέρω αν ακούστηκε πραγματικά πυροβολισμός και από ποιον έγινε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ούτε όπλο είχαν, ούτε έγινε χρήση όπλου. Τώρα για το αν ακούστηκε στην περιοχή πράγματι πυροβολισμός, ο ίδιος (σ.σ. ο 24χρονος) δεν άκουσε πυροβολισμό. Τώρα τι ακριβώς συνέβη, αυτό θα διερευνηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στειακάκης. Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου ισχυρίστηκε ότι δε βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. κάποιος «κάλυκας, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι έγινε πυροβολισμός».