ΛΑΣΙΘΙ: Οχήματα 300.000 ευρώ προμηθεύεται ο Δήμος Οροπεδίου

Τρία νέα οχήματα αναμένονται στο Οροπέδιο Λασιθίου

Υπογράφηκαν από το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη οι συμβάσεις μετά από Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 306.697 ευρώ.

Ειδικότερα η δημοτική αρχή αναμένει:

Ένα απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών χωρητικότητας 12m3 κόστους 150.000 με Φ.Π.Α.

Μια αυτοκινούμενη μπετονιέρας προϋπολογισμού 101.680 με ΦΠΑ.

Ένα ημιφορτηγό 4X4 με αποσπώμενο εξοπλισμό, αλατοδιανομέα, λεπίδα εκχιονισμού, προϋπολογισμού 54.998 με ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με το ποσό των 296.900€ και με ίδιους πόρους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με το ποσό των 9.780 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι, «η αγορά των τριών οχημάτων θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου των υπηρεσιών περιβάλλοντος, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ θα ενισχυθούν και βελτιωθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και θα ενισχυθεί και ο τομέας της ανακύκλωσης με την αγορά του κατάλληλου απορριμματοφόρου».

Σχετικά με την αυτοκινούμενη μπετονιέρα, το ειδικό μηχάνημα προορίζεται για εργασίες παραγωγής μπετόν για έργα συντήρησης πεζοδρομίων, πλατειών και ευρύτερα έργων που υλοποιεί ο Δήμος. Εξάλλου με την αγορά του ημιφορτηγού οχήματος 4X4 με αποσπώμενο εξοπλισμό, αλατοδιανομέα και λεπίδα εκχιονισμού θα ενισχυθεί το έργο της Πολιτικής Προστασίας .

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με την σύσταση αρμόδιας αντιδημαρχίας, συνεχίζει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις – πόρους από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.