ΛΕΡΟΣ: Η “λίστα της ΜΥΚ”! Τι ζήτησε ο εισαγγελέας και γιατί οι έρευνες για την κλοπή έχουν “κολλήσει”

Κατάλογο με δεκάδες ονόματα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ -κάποιοι μιλούν ακόμη και για 100- έχουν στα χέρια τους οι αρχές που ερευνούν την σοβαρή υπόθεση της κλοπής οπλισμού στη Λέρο! Γιατί ζητήθηκε αυτός ο κατάλογος και πως εμπλέκεται η ΜΥΚ;
Από μία και μόνο κατάθεση που έχει δοθεί από στέλεχος που υπηρετεί στη ναυτική βάση της Λέρου!

Τι έχει πει; Έχει κατονομάσει συνάδελφό του αξιωματικό, για τον οποίο έχει πει ότι τον είδε να μπαίνει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στις αποθήκες μαζί “με δύο ΟΥΚάδες”! Και ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιατί:

• Ο αξιωματικός που κατονομάστηκε ότι μπήκε στις αποθήκες λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα απ΄ όσα λέει ο συνάδελφος του. Οπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει, δεν υπάρχει.

• Στην κατάθεσή του το στέλεχος που κάνει λόγο για τους δύο ΟΥΚάδες, δεν αναφέρει ονόματα, αφού δεν τα γνωρίζει! Μπορεί να τους αναγνωρίσει; Λέει πως ναι.

• Αυτή είναι η αιτία που ο εισαγγελέας ζήτησε από την ΜΥΚ κατάλογο με τα ονόματα των βατραχανθρώπων που έχουν περάσει τους τελευταίους 18 μήνες από την Λέρο!
Ανάμεσα σ΄ αυτά τα ονόματα, θα ψάξουν να βρουν ποιοι βατραχάνθρωποι ήταν ή πέρασαν για εφοδιασμό από την Λέρο, τις ημερομηνίες που το συγκεκριμένο στέλεχος που έδωσε την κατάθεση ήταν υπηρεσία.

• Αν καταλήξουν κάπου, το στέλεχος θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βατραχανθρώπους που ισχυρίζεται ότι μπήκαν στις αποθήκες μαζί με τον αξιωματικό, ο οποίος όμως εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί στη Λέρο!

Με λίγα λόγια η κατάσταση είναι περίπλοκη. Δεν είναι αδύνατο να βρεθεί άκρη, αλλά προς το παρόν μοιάζει πολύ δύσκολο.