Λιβύη : Ανάρτηση Μαχντάουι στα ελληνικά για προδότες

Για «προδότες» κάνει λόγο ο ναύαρχος Μαχντάουιμ, ο οποίος έχει δείξει επανειλημμένα την αντίθεση του στα σχέδια Ερντογάν στη Λιβύη.


Ανάρτηση στα ελληνικά έκανε νωρίτερα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

«Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες», έγραψε ο ναύαρχος σε ένα ποστ με γαλαζοπράσινο φόντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναύαρχος Μαχντάουι συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί άρτια την ελληνική γλώσσα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία.

Ο Μαχντάουι, ο οποίος βρίσκεται στον πλευρό του Χαφτάρ, έχει δηλώσει επανειλημμένα την εναντίωσή του στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Λιβύη.

Επισκέφτηκε την Κύπρο

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες, ο Λίβυος ναύαρχος επισκέφτηκε την Κύπρο, μαζί με τον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Σημερινή» δήλωσε πως στη Λιβύη πολεμούν κατά των τζιχαντιστών που στέλνει η Τουρκία.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, είπε πως «μόλις πάρουμε την κυβέρνηση, ακυρώνουμε το μνημόνιο με Τουρκία».

«Πράσινο φως» από την τουρκική Βουλή για την αποστολή στρατού στη Λιβύη

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις όσον αφορά στη Λιβύη είναι ραγδαίες.

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την απόφαση Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον τούρκο πρόεδρο να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του περί στρατιωτικής στήριξης στην κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ κατά παράβαση βέβαια του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και παρά τα αυστηρά μηνύματα της διεθνούς κοινότητας.

Η τελευταία έχει εκφράσει σε κάθε τόνο την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, προκρίνοντας ειρηνική επίλυση της κρίσης στην περιοχή.

Ενδεικτικές της ανησυχίας και του προβληματισμού που υπάρχει μάλιστα είναι οι αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες κορυφαίων ηγετών με φόντο τη Λιβύη.

Παράλληλα, η δημόσια αρνητική στάση που έχουν εκφράσει το Κρεμλίνο και η Ουάσινγκτον απέναντι στις ενέργειες της Άγκυρας, καθώς και οι τελευταίες πρωτοβουλίες του αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι, ο οποίος μεταξύ άλλων συγκάλεσε εκτάκτως τον Αραβικό Σύνδεσμο καταγγέλλοντας τα σχέδια Ερντογάν στη Λιβύη, αποκαλύπτουν πώς διαμορφώνεται η διεθνής κατάσταση.