Λιμενικό: Σε ασφαλή τομέα τα προειδοποιητικά πυρά κατά του ύποπτου ταχύπλοου

Τις συνθήκες υπό τις οποίες σκάφος του Λιμενικού αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προειδοποιητικές βολές κατά ταχυπλόου που κινείτο με επικίνδυνους ελιγμούς ανοιχτά της Χίου, περιγράφει με ανακοίνωσή του  το Αρχηγείο του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτή τις  βραδινές ώρες της Τρίτης 12ης Νοεμβρίου πλωτό περιπολικό του λιμεναρχείου Χίου στο πλαίσιο περιπολίας «εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Βροντάδου της Χίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, θαλαμηγό ταχύπλοο σκάφος, μήκους 15 περίπου μέτρων, να κινείται ύποπτα με πορεία βορειοδυτική. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, το ταχύπλοο έσβησε τα φώτα του και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του περιπολικού σκάφους»

Το Λιμενικό σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο έχει απασχολήσει στο παρελθόν «με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, χωρίς να έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η ακινητοποίησή του και η σύλληψη των μελών του πληρώματος του».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κατόπιν των ανωτέρω και στο πλαίσιο των επιχειρησιακών διαταγών, πραγματοποιήθηκαν από το πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι προβλεπόμενοι ελιγμοί ακινητοποίησης και αποφυγής του ταχυπλόου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του».

Σε βοήθεια του σκάφους του Λιμενικού έσπευσαν  άλλα δύο σκάφη, τα οποία επίσης προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με αρνητικά αποτελέσματα.