Μάθημα ζωής από την Μυρτώ: Πρώτη φορά στη θάλασσα, επτά χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο

Συγκίνηση προκάλεσε η ανάρτηση της μητέρας της νεαρής κοπέλας, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, που τις δείχνει να απολαμβάνουν μαζί τη θάλασσα για πρώτη φορά μετά την τραγική επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο και άλλαξε για πάντα τη ζωή της.


Το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα έκανε η Μυρτώ, επτά χρόνια μετά τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε ενώ έκανε διακοπές στην Πάρο. Η μητέρα της μοιράστηκε το φωτογραφικό στιγμιότυπο στα social media, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ανθρώπους που μοιράζονται τόσα χρόνια την αγωνία της.

“Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια” γράφει η μητέρα της Μυρτούς στην ανάρτησή της, ενώ από κάτω εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να στείλουν την αγάπη τους και μηνύματα ελπίδας στις δύο γυναίκες.

Η Μυρτώ είχε δεχθεί επίθεση από έναν Πακιστανό στις 22 Ιουλίου του 2012, όταν ήταν 15 χρονών και ενώ έκανε διακοπές στην Πάρο με την οικογένειά της. Το κορίτσι είχε βρεθεί αναίσθητο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο της το σώμα σε βράχια και νοσηλεύθηκε επί μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Νοσηλεύθηκε επίσης στις ΗΠΑ και σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα

Η αστυνομία εντόπισε το δράστη λίγο πριν διαφύγει από το νησί.

Η περιπέτεια της κοπέλας, όπως και κάθε πληροφορία για τη βελτίωση της κατάστασής της τα τελευταία χρόνια, δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί και να συγκινεί την κοινή γνώμη.