Μάθημα Κρητικών στο Πανεπιστήμιο: Το βίντεο καναλιού που εξόργισε καθηγήτρια

Μαρίνα Τζακώστα: «Πυρ και μανία» με ρεπορτάζ για το μάθημα της Κρητικής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


«Αντικείμενο γελιοποίησης» έγινε η διδασκαλία των νεοελληνικών διαλέκτων με έμφαση στην Κρητική διάλεκτο, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μαρίνα Τζακώστα.

Η ίδια μέσω μίας ανάρτησής της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook σχολιάζει το ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, το οποίο αναφέρεται στο θέμα της διδασκαλίας των Κρητικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, αλλά με τρόπο «στρεβλό, μειωτικό και ανακριβή», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η ίδια.

Σύμφωνα με την κ. Τζακώστα «Μια σοβαρότατη ερευνητική προσπάθεια χρόνων έγινε αντικείμενο γελοιοποίησης μέσα σε λίγα λεπτά τηλεοπτικής προβολής».

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

«Λυπάμαι πολύ για την απαράδεκτη, μειωτική, στρεβλή και ανακριβή προσέγγιση του θέματος της διδασκαλίας των νεοελληνικών διαλέκτων με έμφαση στην κρητική από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 σήμερα.

Μια σοβαρότατη ερευνητική προσπάθεια χρόνων έγινε αντικείμενο γελοιοποίησης μέσα σε λίγα λεπτά τηλεοπτικής προβολής. Επίσης απαράδεκτη η εργαλειοποίηση του Πανεπιστημίου Κρήτης του οποίου αποτελώ μέλος με στόχο την προσωπική προβολή κάποιων.

Σε ό,τι με αφορά, κινούμαι πάντα με όπλα μόνο τα ερευνητικά εργαλεία της επιστήμης μου και τα πορίσματα των ερευνών μου. Τα υπόλοιπα είναι έξω και μακριά από μένα.»

Όπως είχε δηλώσει η ίδια η κ. Τζακώστα στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, το μάθημα θα διδάσκετε στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Δείτε το… επίμαχο ρεπορτάζ:

Όσα είχε δηλώσει η ίδια στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»: