Μάσκες: Τέλος από σήμερα σε εσωτερικούς χώρους και σχολεία – Πού παραμένουν

Κόσμος σε εμπορικό κέντρο EUROKINISSI

Αίρεται από σήμερα, Τετάρτη, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Πού θα συνεχίσουμε να τη φοράμε και τι ισχύει με τις εξετάσεις στα σχολεία.


Αίρεται από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας -και- σε εσωτερικούς χώρους μέχρι τις 15/9 και συγκεκριμένα σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, σε αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Ωστόσο, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Χωρίς μάσκα και στα σχολεία – Τι ισχύει με τις εξετάσεις

Παράλληλα, χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές από σήμερα, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.