Μέχρι την 15η Ιουλίου οι Πανελλήνιες – Ανακοινώνεται ακύρωση για τις προαγωγικές εξετάσεις

ΙΝΤΙΜΕ

Προς την απόφαση για ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας όπως εμμέσως ανέφερε με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως μιλώντας στο Mega. Η υπουργός σε ερώτηση για το πότε διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις εκτίμησε ότι η 15η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο


Σχετικά με τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές έως την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Η κ.Κεραμεώς τόνισε ότι οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν έως την 15η Ιουλίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ο μόνος λόγος να μην πραγματοποιηθούν έως τότε θα ηταν μία πιθανή εισήγηση του κ. κ Τσιόδρα να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τάξεις. Σε πιθανή τέτοια εισήγηση της επιτροπής η κ.Κεραμέως είπε ότι θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε ύστερη ημερομηνία λόγω των πολλών προβλημάτων που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε πάντως ότι ο μόνος τρόπος να γίνουν οι εξετάσεις το Σεπτέμβριο είναι να το πει ο κ. Τσιόδρας. Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επανέλαβε ότι τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται η μείωση της ύλης των Πανελληνίων.

Επίσης, προς ακύρωση οδεύουν οι προαγωγικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε εμμέσως η υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως, κάνοντας γνωστό ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί το επόμενο διάστημα όπου και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Η υπουργός Παιδείας σε ερώτηση για τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής λοιμοξιολόγων. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Προφανώς θα μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλύψουμε χαμένο έδαφος αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρχονται σε δεύτερη μοίρα οι προαγωγικές εξετάσεις.« Εξετάζουμε σενάρια, δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή» τόνισε η υπουργός.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μετά τις διακοπές το Πάσχα αν και δεν υπήρξε κατηγορηματική ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην εκπαιδευτική λειτουργία των δομών της χώρας.

Τέλος η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι η σημερινή απόφαση που ρυθμίζει το θέμα που έχει προκύψει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το διάστημα που παραμένουν κλειστά τόνισε ότι δεν αφορά τους παιδικούς σταθμούς αφού δεν αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας αλλά του υπουργείου Εργασίας.